Wedstrijden

Pintar Rapido is ontstaan door 2 mannen die op vakantie waren in Spanje. 1 keer per jaar werd in een dorp omgetoverd door kunstenaars die voor 1 dag gingen schilderen. Met dit concept werden deze 2 mannen geïnspireerd om zowel in Amsterdam, London en Glasgow deze schilders wedstrijd te gaan organiseren.
De Pintar Rapido werd gehouden in de stad Amsterdam waar je voor 1 dag ergens in de stad ging zitten om te schilderen.
De schilderswedstrijd begon vanaf 10:00 t/m 18:00, voor 18:00 moest je weer binnen zijn waar je was begonnen van de schilderswedstrijd.
Mijn schilderij was nog nat van de olie toen het weer terug werd gebracht.
De volgende dag werden de kunstwerken geëxposeerd in de Posthoornkerk op de Haarlemmerstraat in Amsterdam.

Pintair Rapido Amsterdam In 2014 en 2016 heb ik in Amsterdam meegedaan aan de wedstrijden.

 

Dit schilderij heb ik gemaakt in 2014 bij de Homomonument is een gedenkteken op de Westermarkt, gelegen tussen de Westerkerk en de Keizergracht in de binnenstad van Amsterdam.

Je ziet 3 jonge studenten liggen op het Homomonument ze werden ontgroend aan het begin van hun eerste studiejaar. Ze waren de hele nacht al op geweest, ze mochten 24 uur niet slapen. Zoal je ziet ze werden toch al overvallen door hun slaap.

 

Het Rembrandtplein groene parasol 2015 in Amsterdam.
Prijs op aanvraag.

Het spui in Amsterdam 2015.
Privé collectie

Korte Prinsengracht de 2 mannen op een bankje Amsterdam 2015 bij nacht.
Prijs op aanvraag.

Pintair Rapido London In 2015 en 2016 heb ik in London meegedaan aan de wedstrijden.

 

Hier zie je mij bij de wedstrijdexposite van Pintar Rapido in London 2016 Chelsea Town Hall.

 

Ik ben naar het National Gallery in London geweest waar ook het werk hangt van de zonnebloemen van Vincent van Gogh. Maar wat mij het meest inspireerde waren de oude meester uit de 1700 eeuw.
Ik heb hun portretten aandacht bestudeerd. Deze kennis heb ik verwerkt in het portret Lady of London. Oude meesters ontmoeten de 2000 eeuw. Je kunt een portret zien, van een vrouw die ik op een markt had ontmoet in London. Ze verkocht zelf gemaakt sieraden. Ze inspireerde mij ook door haar prachtige kapsel.